Return to site

Søvn

"Jeg er blitt meg selv igjen."

I sommer kom hun inn på klinikken, kvinnen i 40-årene, med sorte ringer under øyne som lignet smale striper. Hun var desperat fordi hun hver natt lå våken fra 05-tiden til hun måtte stå opp til barn og jobb. Dette hadde vart en lang periode.

Nå i september, etter behandlinger her på klinikken, sitter hun foran meg og sier "Jeg har fått livet tilbake, blitt meg selv igjen og er mer optimistisk."

Å få nok søvn er øverst på listen av forutsetninger for en god hverdag, kognitiv kapasitet, god hukommelse og følelsen av overskudd. 

Som nevrorefleksolog behandler jeg mennesker som 

* sliter med innsoving, 

* våkner om natten og deretter ikke får sove igjen

* sover lett og ikke finner dyp søvn, også kalt Deltasøvn eller "slow-wave-søvn" fordi det i denne fasen er de langsomme hjernebølgene (Deltabølgene) som dominerer.

Dyp søvn regnes for å være den viktigste søvnen for å kjenne seg uthvilt og fungere bra neste dag. Rundt 20-25%  av total søvntid er i dyp søvn. 

Typisk for Deltasøvn er at hjerterytme og pust går saktere, musklene slapper av og det blir vanskeligere å vekkes, selv ved høye lyder. 

Fordi Deltasøvnen bidrar til at kroppen restitueres og immunforsvaret styrkes, er det essensielt for deg å komme ned i den dype søvnen så ofte som mulig.